ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

White Background Arrow

Θεοφύλακτος Κυριακίδης MD MSc PhD

Βιογραφικό

Ορθοπαιδικός

Εξειδικευμένος Χειρουργός
Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων 

Ο Θεοφύλακτος Κυριακίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στη συνέχεια μετέβη στο Βέλγιο όπου ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία λαμβάνοντας τον τίτλο ειδικότητας από το Γαλλόφωνο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles, ULB). Συγχρόνως έλαβε τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών στην Ορθοπαιδική (ULB) και στην Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας (ΑΠΚυ). Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ εκπονώντας Διατριβή με ερευνητικό αντικείμενο τη χρήση των μεσεγχυματικών κυττάρων στην αντιμετώπιση των χόνδρινων βλαβών του γόνατος. Κατέχει επίσης πιστοποιητικά επάρκειας στους τομείς Τεκμηριωμένης Ιατρικής (Evidence Based Medicine, EBM) και Κλινικής Έρευνας (Good Clinical Practice, GCP).

Ολοκληρώνοντας την ειδικότητά του, εξειδικεύτηκε στην χειρουργική του γόνατος στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Erasme (Université Libre de Bruxelles, ULB) στις Βρυξέλλες, όπου συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων από τη θέση του επιμελητού (Praticien Hospitalier Universitaire) διευρύνοντας τόσο την κλινική όσο και την ερευνητική του δραστηριότητα. Ασχολείται με όλους τους τομείς της γενικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, ωστόσο, η κύρια ενασχόλησή του παραμένει η χειρουργική του γόνατος και οι αθλητικές κακώσεις πραγματοποιώντας όλο το εύρος των επεμβάσεων όπως αντιμετώπιση χόνδρινων, μηνισκικών και συνδεσμικών βλαβών, μεταμοσχεύσεις μηνίσκων, βιολογικές θεραπείες (Stem Cells, PRP), οστεοτομίες και αρθροπλαστικές.

Συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Φοιτητών Ιατρικής του ULB, παραδίδοντας μαθήματα και επιβλέποντας πτυχιακές εργασίες. Επιπλέον, κατέχει τη θέση του υπεύθυνου κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος των Ειδικευομένων της Ορθοπαιδικής κλινικής του Νοσοκομείου Erasme.

Είναι συγγραφέας επιστημονικών μελετών και κεφαλαίων σε διεθνή συγγράμματα και έχει να επιδείξει πλήθος δημοσιευμένων άρθρων σε αναγνωρισμένα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Παράλληλα, συμμετείχε σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών συνεδρίων είτε με διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής είτε με προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις. Είναι διοργανωτής του διεθνούς επιστημονικού συμποσίου “ All you need to know” (www.allyouneedtoknow.be) και εκπαιδευτής σε σεμινάρια κατάρτισης Ορθοπαιδικών.

Είναι μέλος των διεθνών ιατρικών εταιρειών: International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS), International Cartilage Repair Society (ICRS), European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA), European Knee Associates (EKA) και των εθνικών: Société Royale Belge de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie (SORBCOT), Ελληνική Εταιρία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικής Τραυματολογίας (ΕΑΕ) και της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρίας Μακεδονίας-Θράκης (ΟΤΕΜΑΘ).

error: Content is protected !!